Sallader i all ära men ibland blir man sugen på en god pasta så vi slängde ihop denna på sådant som fanns hemma i kylen. Det är en pasta med en skvätt grädde (krämigare desto bättre tycker vi), sedan färska tomater, spenat och champinjoner. Egentligen behövs inte så mycket mer än så. När vi bodde i Italien åt vi de godaste pastarätterna som var så simpla. Så krångla inte till det i onödan.
Ingredienser: (2 port)
Pasta (valfri)
Ca 8-10 st körsbärstomater
Ca 8 champinjoner
2-3 nävar babyspenat
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 dl matlagningsgrädde
1-2 msk soja (beroende på hur mörk du vill ha)
Olivolja
Salt
Peppar
Chiliflakes (frivilligt)
Parmesan (frivilligt)
Så här gör du:
1. Börja med att finhacka löken och pressa vitlök. Värm upp en panna med olivolja på medelhög/låg värme. Stek löken tills den mjuknat. Börja koka pastan enligt förpackningen.
2. Skiva champinjonerna i ca 3-4 skivor/champinjon och ha i champinjonerna och tomaterna i pannan tillsammans med löken. Låt värmas upp och mosa alla tomaterna lite, dem ska inte vara hela.
3. När allt fått värmas upp och fått lite färg tillsätt då grädden. Rör om, ha i soja (tillsätt mer soja om du vill efter behag). Såsen ska bli rödaktig och inte vara vit. Krydda med salt och peppar efter behag.
4. När såsen fått koka i några minuter på medelhög värme och pastan börjar bli klar lägg då i babyspenaten i 1-2 minuter.
5. Blanda ihop såsen med pastan, rör om ordentligt. Servera och toppa gärna med riven parmesan och chiliflakes.