SAMARBETE @fattigstudent

I samarbete med Strawberry Förlag

Dessa magiska quesadillas med bönor, guacamole och mangosalsa har vi lagat från @fattigstudent's nya kokbok, detta recept är en av måååånga smarriga rätter som hon tipsar om! Boken går att köpa här.

Som två studenter vi är, uppskattar vi enkla och billiga måltider och har sällan tid eller ork att planera veckans middagar vilket vi tror många kan relatera till. Därför vill vi varmt rekommendera kokboken "Fattig student" av Karen Elene Thorsen som hjälper en med färdiga veckomenyer under 250 kr. Menyerna innehåller näringsrik, enkel och supergod mat för alla smaker.

Boken har även inköpslistor med billiga basvaror, tips för att undvika matsvinn och massor av annat för dig som vill vara både ekonomisk och äta bra mat vilket vi verkligen förespråkar. Denna kokbok har allt och har definitivt förenklat vår vardag avsevärt med både tid och handling av mat!

Karen Elene Thorsen @fattig.student är en av Norges största matbloggar på Instagram. Kokboken ‘Fattig student’, som är Karens första bok, blev hösten 2019 Norges stora fackbokssuccé och parkerade på topplistans första plats.

TÄVLING!!

Vi har nu fått äran att tävla ut sex stycken kokböcker till er! För att vara med att tävla måste du gilla vårt senaste inlägg på instagram + tagga 3 vänner i kommentarsfältet som du vet skulle behöva denna kokbok, då har du chansen att vinna kokboken 'Fattig student'.

Vinnarna utses den 13/1 och kommer kontaktas på DM.

Ingredienser: 2 personer

2 avokado

250 g fryst mango

230 g kidneybönor

1 burk majs

1/3 rödlök

0.5 paket fetaost

0.5 paket tacokrydda

4 tortilla bröd

1 vitlök

2 lime

Färsk koriander

Chiliflakes

Gör såhär:

  1. Tina mangon, blanda seden i hackad rödlök, juicen av 1/2 lime, koriander(mängd efter smak), salt och chiliflakes. Rör om och låt stå.
  2. Gör i ordning guacamole genom att mosa avokadon, pressan sedan i vitlök, juicen av 0.5 lime, chiliflakes och salt. Rör om och låt stå i kylen tills servering.
  3. Skölj kidneybönor och häll av majsen. Stek sedan på medelhögvärme med lite olja i några minuter. Tillsätt tacokryddan och lite vatten, låt det sjunka in.
  4. Gör i ordning quesadillas genom att mosa ut hälften av bön -och majsblandningen på ett tortillabröd, strö över feta ost och lägg ett till bröd uppepå. Torrstek i en ren stekpanna tills gyllenbrun på bägge sidor. Upprepa med andra brödet.
  5. Skär sedan tårtbitar av quesadillasen och servera med mangosalsa och guacamole.

Gillar

Kommentarer

malinhardstahl
malinhardstahl,
Vilket bra boktips! Och vilken kanon tävling 😊
nouw.com/malinhardstahl
foodforfools
foodforfools,
Eller hur! Boken är så bra 👏🏼😍
nouw.com/foodforfools
Amandamalmflod
Amandamalmflod,
Vilket bra tipps 😊
nouw.com/amandamalmflod
foodforfools
foodforfools,
Eller hur 😁😍 boken är så bra!
nouw.com/foodforfools
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229