Indisk blomkålscurry med kokosmjölk

Vi har på senare tid blivit lite smått besatta (Madeleine in particular) av indisk mat. Så denna currygryta med blomkål, kokosmjölk, garam masala som du serverar med en bit naan bröd är bara rent ut sagt för j*kla god! Den har gladeligen ätits flera gånger de senaste dagarna för man tröttnar liksom inte och den smakar exakt likadant i matlådan. Toppa gärna med koriander.

Ingredienser: (4 port)

1 blomkålshuvud el 1 påse fryst blomkål

1 liten gul lök

4 vitlöksklyftor

3 förp (250 ml/st) kokosmjölk

Ca 3-4 cm ingefära

2 msk tomatpuré

1-2 tsk honung

2 msk garam masala krydda

1 tsk gurkmeja

2 tsk gul curry

Salt efter behag

1/4 lime

Olja

Till servering:

Naan bröd

Koriander

Ris

Så här gör du:

1. Börja med att tina blomkålen om du har köpt fryst. Skär sedan blomkålen i mindre bitar i önskad storlek.

2. Finhacka löken. Pressa/riv sedan vitlöksklyftorna och riv ingefäran. Tillsätt sedan löken i en stekpanna med olja och stek på medelhög värme tills den blivit mjuk. Ha sedan i vitlök och ingefära och stek ytterligare 1-2 minuter.

3. Tillsätt därefter tomatpurén och garam masala kryddan. Stek i några minuter och rör om ofta så det inte bränns.

4. Ha sedan i blomkålen och stek tillsammans med ovanstående ingredienser. Rör om ofta så att den inte bränns.

5. När blomkålen blivit lite mjukare tillsätt då kokosmjölken, pressad lime, honung, curry, gurkmeja och salta efter behag. Rör om och smaka av. Tillsätt mer krydda, lime eller honung om du vill ha mer (vi har ofta i mer kryddor än vad som står i receptet men det är upp till var och en). Låt grytan puttra i några minuter, ju längre desto bättre vi lät den puttra på svag värme i minst 15-20 minuter.

6. Börja koka riset strax innan det är dags att servera. Toppa sedan med koriander och servera gärna med en bit naan bröd som du enkelt kan värma lite snabbt i mikron för att få det att verka mer "färskt".

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229